wie we zijn

en waarom we verschil maken

Zorg voor de wezen

Het is een belangrijke sleutel die Jezus vele keren aanhaalt. Er staan in de bijbel ruim 500 verzen die gaan over onze verantwoordelijkheid als discipelen van Jezus om onze verantwoordelijkheid te nemen voor deze kwetsbare groeiende groep. In 1999 verhuisde ik naar Kosovo waar een oorlog was uitgebroken tussen Servië en de Albanese Kosovaren. Duizenden onschuldige mannen en jongens werden afgeslacht door Servische soldaten.

In die tijd kreeg Derek Prince een openbaring over een sleutel voor opwekking en transformatie en dat was zorg dragen voor de wezen en weduwen.

Hij schreef er een klein boekje over, dat over de hele wereld gelezen is. Via Bram Oosterwijk en Ingrid van Diest ben ik voor de Brug en Derek Prince naar Kosovo afgereisd om te wonen tussen de wezen en weduwen en daar de geur van Jezus te verspreiden door praktische en geestelijke hulpverlening. Project Held was geboren!

Project Held is onderdeel van de gemeente House of Heroes en wordt breed gedragen door een paar honderd donateurs uit heel Nederland en daarbuiten. Word ook een held en steun een kind!

Mattheus van der Steen ( Oprichter Project Held)

 

Missie

W

ereldwijd leven er nog teveel kinderen onder de armoede grens. Elke 6 seconden sterft er wereldwijd een kind onder de 5 jaar aan ondervoedingen of gebrek aan schoon drinkwater. Een gevolg is vaak ziekte, misbruik, kinderarbeid of belanden in de prostitutie. Voor deze kinderen ontstaat er een uitzichtloze situatie waar ze niet meer op eigen kracht uit kunnen komen.

Project Held zet zich voor deze kinderen in! Door de ouders te helpen, kinderen die geen thuis meer hebben op te vangen en kinderen die ziek zijn hulp te bieden. Door middel van sponsoring worden kinderen opgevangen in kindertehuizen. Daar wordt er voor ze gezorgd, is voldoende eten en schoon drinkwater, wordt onderwijs gegeven en ontvangen ze de liefde van Jezus.

Daarnaast ondersteunt Project Held deze tehuizen om naast de kind sponsoring te helpen met specifieke noden zoals waterputten, boekenprojecten en daar waar de hulp het meest nodig is. Helpt u mee armoede een halt toe te roepen en samen op de bres te staan voor deze kinderen. Door middel van u sponsoring helpt u uw sponsorkind met onderwijs, onderdak en voldoende eten en drinken. Wees vandaag ook een Held en word sponsor!

succesvolle en lopende projecten

Samen maken we het verschil!

Micro credit in landbouw Zuid Afrika
Voedselpakketten voor gezinnen in Kosovo vanwege Covid-19.
Aanpassing project Kenia voor veiligheid
Hulp bevolking India vanwege Covid-19

Heeft u nog vragen?

We hebben de veel gestelde vragen op een rij gezet:

Ik wil stoppen met de sponsoring. Hoe zeg ik deze op?

Wanneer u uw sponsoring wilt beëindigen, kunt u dit doen door een e-mail te sturen naar info@projectheld.nl . Houdt u wel rekening met de opzegtermijn van 2 maanden. We zouden graag de reden van beëindiging willen weten, dit om te onderzoeken of wij onze dienstverlening moeten aanpassen. U bent uiteraard vrij om deze reden te geven en deze is niet van invloed op de afhandeling van de beëindiging.

Wat gebeurt er met mijn sponsorkind als ik de sponsoring stop?

Het kind kan gewoon in het kindertehuis blijven wonen, echter is er minder ondersteuning voor het kindertehuis in totaal. Project Held zal dan ook direct een andere sponsor voor het kind zoeken.

Ik wil meer doen voor Project Held. Wat kan ik doen?

Project Held wordt ondersteund door sponsors door heel Nederland. U kunt zich aanmelden voor vrijwilliger of wilt binnen u gemeente of kring meer delen over Project Held, dit kunt u doen door een mail te stuen naar info@projectheld.nl

Het is ook mogelijk om Project Held met een éénmalige actie te ondersteunen. Zo zijn er bijvoorbeeld scholen geweest die een sponsorloop of collecte hebben georganiseerd.
Het is belangrijk dat er ook voor de kinderen in de tehuizen gebeden wordt en ook voor het werk dat wij doen. Wanneer u voor hen en ons wilt bidden, stellen wij dat zeer op prijs. Mocht u vragen of ideeën hebben, kunt u contact opnemen met info@projectheld.nl of telefonisch: 0341-424-785

Ons team

De mensen achter Project Held

 • House of Heroes
  House of Heroes Gemeente
 • Mattheus van der Steen
  Mattheus van der Steen Oprichter
 • Paulina Zoetebier
  Paulina Zoetebier Ambassadrice
 • Tine Buis
  Tine Buis Afdelingshoofd
 • Viviane van der Bijl
  Viviane van der Bijl Financieel medewerkster

Sponsor een kind, red een leven

Voor nog géén € 1,00 per dag, maak jij het verschil in het leven van een kind!

Wees een Held en geef een kind weer vertrouwen op een hoopvolle toekomst!