Ga mee met deze fantastische reis naar Azië!

V

Van 31 Maart t/m 14 April 2020 zal Project Held met een team afreizen naar Myanmar en Thailand.

Myanmar:
Na tientallen jaren afgesloten en geboycot te zijn geweest van en door de buitenwereld ging Myanmar een paar jaar geleden eindelijk open. Het hele land staat vol met Boeddhistische tempels en ondanks dat het land niet meer gesloten is voor het evangelie staan de boeddhistische gewoontes en tradities nog hoog in het vaandel.

Zo’n 6% van de bevolking is christen, dit is de afgelopen jaren flink gegroeid. Toch hebben de christenen het moeilijk in Myanmar en worden ze nog regelmatig vervolgd door hun geloof.

Wij zullen tijdens onze reis vooral rondom Yangon verblijven. Project Held ondersteunt een kindertehuis vlakbij Yangon. Deze kinderen worden opgevangen i.v.m. een slechte thuissituatie waardoor ze niet meer thuis konden wonen. Nu hebben ze de gelegenheid om naar school te gaan, iets wat in Myanmar niet vanzelf sprekend is.

In Myanmar is het de gewoonte dat kinderen helpen in het huishouden en daarnaast werken om het gezin draaiende te kunnen houden. Veel kinderen gaan dan ook niet naar school en verliezen snel het kind zijn.

Het kindertehuis van Pastor Philip bestaat uit ongeveer 30 kinderen van ongeveer 4 tot 19 jaar oud. Zij leven met elkaar als een groot gezin, gaan naar school en runnen gezamenlijk het huishouden.

Tijdens de reis zullen wij veel met de kinderen doorbrengen, spelletjes doen, onderwijs en getuigenissen geven. Daarnaast zullen wij rondom Yangon de dorpen bezoeken en de mensen daar bemoedigen en hulp bieden waar nodig.

Thailand:
Na ongeveer 5 dagen in Myanmar te zijn geweest zullen wij onze spullen weer pakken en vliegen we door naar Thailand. Via Bangkok komen wij aan in Changrai. Een stad in het noorden van Thailand tegen de grens van Myanmar en Laos. Thailand staat bekend als een toeristisch land, maar vooral de mensen in de dorpen leven in grote armoede.

Tijdens de reis zullen wij verblijven in Baan Zion. Een project wat is opgezet door Jan en Ellen Smit in 2003. In Baan Zion worden kinderen opgevangen waarvan de moeder in de gevangenis zit. Deze moeders zitten in de gevangenis omdat zij pakketjes drugs smokkelen om wat geld te verdienen om zo hun gezin te kunnen onderhouden. Als ze opgepakt worden op het moment dat hun kinderen bij zich zijn, gaan de kinderen mee de gevangenis in voor langere tijd. Op het moment dat de kinderen niet bij de arrestatie aanwezig zijn blijven de kinderen dus moederziel alleen achter met een grote kans dat ze terechtkomen in de mensenhandel.

Jan en Ellen hebben al vele kinderen opgevangen en ook weer mogen herplaatsen wanneer moeder of familie uit de gevangenis kwam. Op dit moment vangen ze nog zo’n 20/25 meiden op die naar school gaan. Een aantal hiervan gaat zelfs naar de universiteit iets wat normaliter onmogelijk zou zijn geweest.

U zult een paar dagen deel uitmaken van hun leven waarin u de kinderen kunt bemoedigen en samen leuke dingen met ze kunt doen. Als u een kind daar sponsort zult u met eigen ogen zien wat een verschil u als sponsor voor deze kinderen maakt. Ook als u geen kind sponsort zal dit een reis zijn die u voorgoed zal veranderen en uw hart voor de wezen en weduwen zal raken.

Tijdens onze tijd in Thailand zullen wij ook een paar dagen de bergen in trekken en daar de dorpjes gaan bezoeken. Daar wonen de mensen die uit Myanmar gevlucht zijn en nu in de bergen van Thailand wonen, geen identiteit hebben en leven van heel weinig. In de bergen worden tradities voortgezet van toverdokters en boeddhisme. Wij zullen daar de mensen met het evangelie bereiken, bidden voor de mensen en God’s liefde uitdelen.

De reis is van 31 Maart t/m 14 April 2020.

Wat kunt u tijdens deze 14- daagse reis verwachten

  • Ontdekken van de landen Myanmar en Thailand. Gewoontes, cultuur en tradities.
  • Bezoek aan verschillende projecten, steden en dorpen.
  • Mocht u zelf een kindje sponsoren in een van deze drie projecten, kunt u uw sponsorkind ontmoeten (dit wel graag bij opgave aangeven).
  • Inbegrepen zijn alle benodigde vluchten, ook de binnenlandse.
  • Inbegrepen is het vervoer in de landen.
  • Inbegrepen zijn alle overnachtingen in goede degelijke hotels. ( uitzondering dorp bezoek dit zal primitief zijn).
  • U krijgt drie maal daags een maaltijd.
  • Tijdens de gehele reis zullen flesjes drinkwater beschikbaar zijn.
  • Reisgids inbegrepen, zowel Nederlandse als lokale.
  • Inclusief Cultureel uitje.