Ga mee op reis met Project Held naar Mozambique en Zuid-Afrika

V

oorjaar 2021 organiseert Project Held een reis naar Mozambique/Zuid-Afrika. ( Dit onder voorbehoud in verband met Covid-19)

We zullen een reis gaan maken naar beide landen! De eerste dagen van de reis zullen we doorbrengen in Zuid-Afrika. Het project in Z-A wat we gaan bezoeken ligt rondom het gebied Tzaneen. Dit is ruim 5 uur rijden van Johannesburg.

Tshega Christian Mission werd opgericht in augustus 2006 door Ellanie van Rooyen en gevestigd in de provincie Limpopo, in de buurt van de stad Tzaneen. Ellanie werkte op een school die dreigde te worden gesloten en de kinderen zouden op straat belanden. Ellianie zorgde toen voor de kinderen en begon ze onder een boom te onderwijzen. Hieruit is de school The Lighthouse Academy voortgekomen. De school heeft in 2009 haar deuren officieel geopend. In de tussentijd is dit een erkende school en daarnaast heeft de stichting verschillende andere projecten die de mensen in het gebied helpen. Een voedingsprogramma (waarvan de gesponsorde kinderen deel van uitmaken), niet-opgeleide vrouwen helpt men met handarbeidcursussen en een project waarbij ze kleding en schooluniformen uitdelen aan de allerarmste kinderen. Het verschil tussen arm en rijk is erg groot in Zuid-Afrika. Hierdoor raken kinderen en jongeren vaak uit verveling en hopeloosheid op het criminele pad, vaak raken ze in de drugs. Het samenbrengen van jonge mensen is een goede gelegenheid om hen over God te vertellen en Zijn liefde te tonen. Daarom staat het evangelie centraal in alle hulp die ze bieden. Na deze projecten te hebben bezocht, het evangelie te hebben gebracht en daar te hebben geholpen waar nood is, zullen wij deze reis vervolgen naar Mozambique.

Zoals het er nu uitziet zullen we over land de grens overgaan naar Mozambique. Hierdoor zie je veel van deze beide landen, de verschillen en culturen.

Het project in Mozambique maakt deel uit van Iris Ministries.  Het project heet Projecto Rafael en wordt gerund door de Nederlandse Corrie Ockhuysen. Het is een weeshuis in Matola Rio, een beetje buiten de bebouwde kom. Er wonen op dit moment ongeveer 50 kinderen, waarvan de meesten aan de ziekte aids lijden. De leeftijd loopt uiteen van 1 t/m ruim 18 jaar. De Nederlandse Corrie Ockhuysen heeft dit huis in november 2005 opgericht met de visie om kinderen met aids, of kinderen die hun ouders hebben verloren aan aids te helpen. Er wordt geprobeerd de familiesfeer te bewaren, ook als het werk gaat uitbreiden. Naast het werk met de weeskinderen, organiseren ze ook evangelisatieactiviteiten voor de kinderen in de buurt en houden kerkdiensten.

Tijdens deze reis zullen we ter ontspanning één van de nationale parken  gaan bezoeken die Zuid-Afrika rijk is.

Wat kun je tijdens deze reis verwachten:

• Verkenning van de landen Zuid -Afrika en Mozambique. Doordat we in beide landen actief zullen zijn, is een goede indruk van deze landen te krijgen.
• Bezoek aan Tshega en Iris Ministries waar we praktische hulp zullen verlenen en een heerlijke tijd met de kinderen zullen hebben.
• Mocht u zelf een kindje sponsoren bij Iris Ministries of Tshega kunt u uw sponsorkind ontmoeten.
• Bijwonen en meewerken bij alle activiteiten die plaatsvinden.
• Vlucht is inbegrepen.
• Er wordt gereisd met een gehuurde of lokale  bus.
• Inbegrepen zijn alle overnachtingen in goede degelijke guesthouses of slaapzalen.
• U krijgt 3 maal daags een maaltijd.
• Tijdens de gehele reis zullen flesjes drinkwater beschikbaar zijn.
• Reisgids inbegrepen.
• Inclusief excursie in de natuur.

Reissom:

De totale reissom is nog onbekend.( zodra wij daar zicht op hebben, maken wij dat hier bekend.)
Dit is inclusief vliegticket, vervoer, excursie, eten, drinken, guesthouse.

We zullen een informatieavond houden voor geïnteresseerden. ( dus als u informatie wilt, raden wij u aan ons te mailen via info@projectheld.nl.)

Inschrijven voor deze reis kan via onderstaande button.