Overstromingen in Noord India

Een aantal weken geleden was Ramchand nog in Nederland en in de dienst bij de House of Heroes. Nu heeft hij in zijn omgeving in Noord India te maken met de ernstigste overstromingen in jaren! Een van  zijn projecten die worden ondersteunt door Project Held bevind zich in Orissa en wordt op dit moment zwaar getroffen door de overstromingen.

Het project kan zich nog redelijk weren tegen het water maar de omgeving is ernstig getroffen en het ziet er voor de komende dagen niet beter uit. Een reactie van Ramchand zelf:

“”De recente overstromingen in India (voornamelijk in Bihar, Orissa, Gujarat en Mumbai) hebben veel schade veroorzaakt en zo’n 1050 mensen zijn tot nu toe overleden. Sommige medewerkers van Varanasi zijn nu in Bihar en helpen de overstromingsslachtoffers. We zijn ook van plan om waterfilters te verspreiden aan de overstromingsslachtoffers. Als het God’s plan is, denken we om wat waterfilters van een Nederlands bedrijf te kopen en te distribueren.”

Door de overstroming is schoon drinkwater nog belangrijker dan dat het al was. Met een paar honderd euro kan al een pomp aangeschaft worden en heeft het volk van India uit deze gebieden gezond drinkwater en worden ze niet ook nog eens ziek na alles verloren te hebben. Want het stomende water neemt alles mee, huisje, bezittingen en vee wat voor velen de enige manier van inkomen is!

 

 

Help deze mensen door een gift over te maken zodat deze mensen zo snel mogelijk geholpen worden!

Project Held
NL54 ABNA 0502641754
t.n.v overstromingen India

Of door middel van de doneer knop.