2e verslag Kosovo reis

Op woensdag mochten we als team bijna alle kinderen die we ondersteunen vanuit Project Held ontvangen in ons guesthouse. ’s Morgens hebben we in groepjes boodschappen gehaald om vervolgens een heerlijke maaltijd voor te bereiden voor onze 35 gasten. Voor de kinderen hadden we buiten een programma met knutselen en spelletjes doen. We hebben brieven van Project Held uit kunnen delen van de sponsors, heerlijk om te zien hoe blij ze ermee zijn! Na het eten hebben we een bijzondere tijd van worship en gebed gehad waarbij er vele genezingen plaatsvonden. We hebben de jeugd geleerd om te bidden voor de zieken, ze zijn echt uitgestapt en hebben de wonderen onder hun ogen zien gebeuren.


Er was ook een oudere moslim man aanwezig die het goed vond dat we voor hem baden, hij had vele klachten. Gisteren belde hij ons op om te vragen of hij nog een keer langs kon komen om zijn leven aan Jezus te geven, hij had nog een klein beetje pijn waar hij gebed voor wilde hebben. God is goed!
Op donderdag zijn we naar het stadje Klina geweest, de voorganger uit Pristina is daar een tweede gemeente gestart, deze gemeente heeft nog maar enkele leden. De voorganger vroeg ons om in Klina te gaan evangeliseren en de mensen uit te nodigen voor de kerkdienst. We zouden beginnen in de kerk, (een kleine bovenkamer) met worship en gebed, daarna zouden we de straat op gaan om te evangeliseren. Uiteindelijk liep het anders en stroomde de bovenkamer vol met jeugd, die vervolgens hun moeder of anderen belden om te komen. We hebben heerlijk gezongen met elkaar en vervolgens vele gesprekken met de jongeren gehad, velen hebben ter plekke hun leven aan Jezus gegeven. We zijn er nog van onder de indruk….
Na deze bijzonder krachtige ervaring zijn we naar een arm gezin geweest die in de kerk in Klina komt, dit gezin is enkele weken geleden tot geloof gekomen. Hier hebben we de mensen mogen bemoedigen en voor ze mogen bidden. De zoon van begin 20 heeft zijn rug gebroken tijdens werkzaamheden in de bouw, voor hem betekent dat geen kans meer op werk, geen vrouw en dus een hopeloos toekomstperspectief. We hebben gebeden voor compleet herstel in zijn rug. Hij gaf aan dat de pijn veel minder was. We blijven voor hem bidden tot hij volledig hersteld is!


Daarna zijn we doorgegaan naar een weduwe met nog een thuiswonende dochter, haar man/vader is omgekomen tijden de oorlog in 1999 en nooit is hij teruggevonden. Hier heeft het gezin het heel erg moeilijk mee. Dit gezin komt uit verschrikkelijk arme omstandigheden, de kinderen zijn vroeger ondersteund door Project Held en samen met hulp van de Brug hebben ze het leven weer op kunnen pakken. Ze heeft haar getuigenis gedeeld waarna we voor haar en haar dochter mochten bidden. Ze wonen nu in een prachtig huis en dochter studeert engels. Ze hebben een heerlijke maaltijd voor ons gekookt, het was een bijzondere tijd.