Help Baan Zion in Thailand!

Gebed gevraagd voor Baan Zion in Thailand. Baan Zion is één van de projecten wat door project Held wordt ondersteunt en waarvan de kleine 30 meiden allemaal gesponsord zijn! Deze meiden zijn gered uit de gevangenis waar ze samen met hun opgepakte moeder zaten, of gered zijn van kinderprostitutie of mensenhandel.

 

Dat waar Jan en Ellen bang voor waren, lijkt werkelijkheid te worden!  Elk jaar krijgen Jan en Ellen, projectleiders van Baan Zion, controle van de NGO in Thailand, dit om te kijken of Baan Zion voldoet aan de door hun gestelde eisen. Vorig jaar kregen Jan en Ellen de mededeling dat er aan het huidige huis een flink aantal dingen veranderd zouden moeten worden, anders mocht Baan Zion daar niet meer verblijven.

Ondanks dat Jan en Ellen er alles aan gedaan hebben wat binnen hun mogelijkheid ligt om het huis aan alle eisen te voldoen, lijkt het erop dat er steeds weer regels bij kwamen. Kortom aan de eisen kon nooit genoeg voldaan worden.

De NGO eist nu dat Jan en Ellen met staff en alle meiden vóór eind Maart het huis verlaten! Een huis waar ze jaren geleden ingetrokken zijn met de meiden, een huis wat hun thuis is en wat van alle gemakken is voorzien, een huis waar vorig jaar nog speciaal internet naar toe getrokken is wat nodig was voor de studie voor de meiden en bovenal een huis waar Gods aanwezig duidelijk voelbaar is!

Een groot verdriet brengt dit met Jan en Ellen en de meiden mee, maar boven verdriet ook vooral onzekerheid. Waar moeten ze dan naar toe met dit grote gezin. 30 meiden, een aantal staff en huismoeders en alle opslag van eten, kleding, schoolspullen, computers, spellen, keukengerei etc…

Daarom vragen we uw hulp! Zonder uw hulp lijkt er geen mogelijkheid! Hieronder de punten op een rij:

  • Eind Maart moeten ze het huis verlaten, bid voor een wonder dat ze in dit huis mogen blijven, kan dit niet bid voor een nieuw huis! Huizen van dit formaat zijn schaars, de meeste zijn koophuizen. Geld om te kopen is er niet en doordat Jan en Ellen gedwongen uit het huis moeten, breken ze het huidige huurcontract en gaan de kosten daardoor in de duizenden euro’s lopen. Daarnaast zal voor het nieuwe huis een borg betaald moeten worden, met geld wat er dus niet is….
  • Mochten ze een huis vinden, zullen alle spullen van de meiden, keuken en voorraad verhuisd moeten worden, wat ook in de duizenden euro’s gaat lopen.
  • De meiden zullen allemaal weer moeten wennen aan de nieuwe omgeving, nieuwe weg naar school en we willen u vragen om echt te bidden voor veiligheid, dat ze zich veilig zullen voelen in hun nieuwe omgeving!
  • Bid voor een huis wat wel voldoet aan de eisen waardoor er niet op korte termijn weer een verhuizing aan zit te komen, dat kunnen ze er echt niet bij hebben!
  • Bid voor de gezondheid van Jan en Ellen, naast deze onzekerheid voelen Jan en Ellen ook lichamelijke aanvallen. Een goede gezondheid voor allen is echt heel belangrijk, zeker op dit moment!

Daarnaast willen we u echt vragen, wanneer u de mogelijkheid heeft , een gift te geven voor de enorme berg kosten die er aan zien te komen. De geschatte kosten, als ze een huis zullen vinden, zal rond de € 10.000/€ 12.500 zijn. U hulp is echt enorm welkom! Alle giften dragen er aan bij om ergens opnieuw te kunnen starten! Niemand wilt toch dat deze meiden op straat komen te staan!

U kunt u bijdrage overmaken door middel van de donatie knop op deze website, of door een bijdrage over te maken naar:

Project Held
IBAN: NL54 ABNA 050.26.41.754
t.n.v. Hulp voor Baan Zion

Namens Jan en Ellen, alle meiden en betrokkenen hartelijk dank!