Jeugdkamp Mto Moyoni Oeganda

Wat hebben we een fantastische tijd gehad op de Vaderhart jeugdschool in Jinja in Oeganda. Twee weken lang hebben 28 jongvolwassenen van Project Held onderwijs gehad over de liefde van de Vader. Het is ongelofelijk wat er is gebeurd in de harten van deze prachtige jongeren. We hebben vele getuigenissen mogen horen! Wij vonden het erg bijzonder om dit van dichtbij mee te maken en twee weken lang op te trekken met deze jongeren en de transformatie in hen te zien plaatsvinden.


Naast prachtig onderwijs door het team van Mto Moyoni (betekent ‘’rivier in het hart’’) was er ook tijd voor sport en spel, dans, lekker eten en tijd voor goede gesprekken. De jongeren zijn gedurende het kamp behoorlijk diep gegaan, de meesten zijn opgegroeid in kindertehuizen en hebben in hun relatief korte leven al heel wat meegemaakt. Zo mooi om te zien dat ze ervoor gekozen hebben om door bepaalde issues heen te gaan, waardoor hun harten een stuk lichter zijn geworden. Voor de meesten was dit echt levens veranderd! We hebben een korte compilatie gemaakt met diverse getuigenissen, klik hieronder om deze te bekijken.


Mede dankzij een aantal sponsors is deze jeugdschool mogelijk gemaakt, we willen hen hartelijk bedanken! Naast de kind sponsoring waardoor de kinderen te eten hebben, een dak boven hun hoofd hebben en naar school kunnen gaan, willen we de kinderen op een diepere manier helpen. Dat is de reden dat we deze jeugdschool hebben aangeboden. We zijn enorm dankbaar te zien dat de jongeren nu meer dan ooit beseffen dat ze niet alleen zijn en een Hemelse Vader hebben die voor hen zorgt en hen liefheeft.

Afgelopen jeugdschool was voor ons een try-out en we kunnen wel zeggen dat het onze verwachtingen enorm heeft overtroffen. De positieve impact op de levens is heel groot! We willen deze jeugdschool in de toekomst ook aanbieden aan meerdere jongeren. Mocht u hier aan bij willen dragen dan kan dat hier. Twee weken jeugdschool, inclusief onderdak, eten en onderwijs kost €195 p.p.

Nogmaals hartelijk bedankt voor uw betrokkenheid bij Project Held en we hopen dat u geniet van de mooie compilatie van de jeugdschool!


Kerst

Om de kerstviering dit jaar weer onvergetelijk te maken vragen wij of jij daarin wilt bijdragen. U kunt dat doen door onderstaande gegevens te gebruiken. Alvast hartelijk bedankt!

Je kunt jouw kerstgift overmaken op rekening van Stichting Project Held, rekeningnummer NL45 INGB 0009 4022 93 o.v.v. kerstgift en evt. naam sponsorkind. U kunt ook doneren via onderstaande QR-code. Alvast hartelijk bedankt!

NEWS!

YES! Eindelijk is het zover, na maanden van voorbereiding is het vanaf vandaag mogelijk om via de Nofam app te communiceren met je sponsorkind!

Deze mogelijkheid is iets moois en unieks op de wereld! Je kunt in plaats van met een brief communiceren dit doen via een app op je telefoon. Om meer bij je sponsorkind én het project betrokken te zijn bieden wij vanaf heden de Nofam app aan. Een unieke app waarin je via de digitale wereld dichterbij je sponsorkind kunt zijn.



Hoe werkt het?

Doormiddel de Nofam app te downloaden en in te loggen met de gegevens die wij je geven kom je in een omgeving waar jouw sponsorkind(eren) staan. Gelijk staat daar een bericht voor je klaar van het project van je sponsorkind.

Vervolgens kun je via deze app een bericht sturen, een vraag stellen of een foto
en/of video delen van wat je hebt meegemaakt. Dit bericht komt bij de medewerker van het project waar jouw sponsorkind woont en samen zullen zij jou een bericht terug sturen.

“Dit betekent dat je meer inzicht hebt wat er zoal gebeurd, waar ze tegen aan
lopen en vooral ook welke vorderingen jouw sponsorkind maakt!”


Omdat dit nieuw is, ook voor onze projecten, vragen wij een beetje geduld
met de reacties vanuit het project, maar wij vertrouwen erop dat deze app de mogelijkheid bied om dichter bij elkaar te komen en als het waren op reis te gaan met je sponsorkind.

Wil je ook deze unieke ervaring beleven en ben je nog geen sponsor, ga dan snel deze reis aan en meld je dan snel aan als sponsor.

Waarom zijn wij zo enthousiast?


Dankzij deze app zullen de lijntjes met je sponsorkind en het project waar zij/hij onder valt veel korter zijn en ga je meer deelnemen aan hun wereld. Wil jij ook deze prachtige ervaring met je sponsorkind?

In de toekomst zal er nog meer mogelijk zijn via deze app en kunnen wij haast niet wachten met alle ontwikkelingen die gaan komen om zowel jouw als sponsor en de kinderen op onze projecten een unieke ervaring te bieden die voor beide levens veranderend kan zijn.


Back to school

Niet alleen in Nederland zijn deze week alle kinderen weer naar school gegaan. Ook in Afrika gaan de kinderen na een kleine break weer naar school. Helaas op een paar uitzonderingen na. Deze kinderen zijn, of niet in staat om naar school te gaan, of de schoolgelden zijn niet betaald. De kosten voor school zijn namelijk enorm gestegen en de sponsoring kan niet alle kosten dekken. Sommige kinderen zijn afhankelijk van de giften die mensen geven zodat ze naar school kunnen.

Maar gelukkig zijn de meeste kinderen naar school of zullen eerdaags naar school gaan. zie onderstaande filmpje (klik op de foto om het filmpje te zien je hoeft hem niet te downloaden) of via de QR code en kijk hoe dat zo al in z’n werk gaat. Geweldig om te zien dat dankzij sponsoring deze kinderen naar school kunnen gaan. Uiteraard bedankt aan een ieder die daar deel van uitmaakt!

Of via het instagram bericht van een van de projecten zelf:

1 jaar geleden

Precies één jaar geleden, op 21 juni, vond onze eerste ontmoeting met Stichting Nofam plaats. In een jaar tijd is er veel veranderd, maar één ding is hetzelfde gebleven: onze gedeelde toewijding om kwetsbare kinderen wereldwijd te helpen.


Daar waar we uiteindelijk hetzelfde doel hebben, namelijk kinderen in armoede helpen en een betere toekomst bieden, Zetten we onze expertise op een ander vlak in.

Gezien door armoede veel kinderen verstrikt raken in een overlevingsmodus, verliezen ze hun kind zijn en riskeren ze een toekomst die getekend is door diepe wonden. Gevolg is vaak dat ze jong in de prostitutie of criminaliteit terecht komen. Ons doel is om zoveel mogelijk kinderen te helpen uit deze situatie en ze een kans te geven om uit de armoede te ontsnappen. D.m.v. sponsoring kunnen zij naar school gaan en in een veilige omgeving wonen en aan hun toekomst bouwen.


Nofam is specialist op het gebied van de digitale wereld en helpt ons met hun platform om de cruciale banden tussen sponsoren en kinderen mogelijk te maken. Daarnaast versterk je de impact door het feit dat je je krachten bundelt.


Wat een voorrecht om vandaag, exact één jaar na onze eerste ontmoeting, samen te zitten en deze mooie samenwerking te vieren. We kijken uit naar de vele jaren van samenwerking die voor ons liggen en naar het blijven ondersteunen van vele kinderen en daarbij de connectie tussen sponsor en kind/project meer diepgang te geven.


Hartelijk dank aan Saša en Erik voor hun toewijding en passie in dit belangrijke werk. Laten we blijven streven naar een wereld waarin elk kind de kans krijgt op een toekomst met hoop!

Waar een wil is…

Hij kwam als hoogste van zijn klas uit de tests en had een 10 score!

Laurence is in Zuid-Soedan geboren en is sinds 2009 in het kindertehuis in Soedan wat nu in Oeganda zijn huisvesting heeft. Beide ouders zijn gestorven aan HIV. Sinds hij in het tehuis zit is hij altijd een serieuze jongen geweest met zelden een lach. Een omarming of gekietel bracht een lach op zijn gezicht, maar hij was nog veel aan het verwerken.
Nu naar jaren in het centrum te wonen is dat wel anders. Laurence is een vrolijke jongen en is een van de beste op school. Laurence is pienter en houdt van school en speelt graag met auto’s en een katapult ook speelt hij graag softbal.

Afgelopen maanden waren er examens op de school van Laurence en heeft Laurence laten zien dat als je wilt, alles te bereiken is. Hij kwam als hoogste van zijn klas uit de tests en had een 10 als score!

De sponsor van Laurence heeft de sponsoring moeten laten afweten vanwege persoonlijke redenen. Laurence zou heel blij zijn met een nieuwe sponsor die in hem geloofd en hem ondersteunt in zijn verdere schooljaren!

Wilt u zijn sponsor zijn! Klik op onderstaande button en laat zien dat je in Laurence gelooft!

Kerst 2022

Hartelijk bedankt voor een ieder die heeft bijgedragen om bij onze projecten het kerstfeest tot hét feest van het jaar te maken. Of de kinderen nu de gelegenheid kregen om dit bij familie te vieren, of samen met de andere kinderen op het centrum, bij onze projecten is alles uit de kast gehaald om er een fantastisch feest van te maken en de geboorte van Jezus te vieren.

Heerlijk eten, cadeautjes, nieuwe kleding je kunt het zo gek niet bedenken maar bij alle projecten waren dit de hoofdthema’s die het feest zo succesvol hebben gemaakt. Maar ook het samen zijn, de muziek en dans en de kerstmusical kwamen aan bod.

Bij de meeste projecten hebben de kinderen ook een langere tijd vrij van school en konden ze daarom naar het centrum terug om daar samen te zijn en samen Kerst te vieren. Voor allen een herinnering die ze nooit zullen vergeten. Onze grote dank aan de sponsors en gevers om mede dankzij hen dit mogelijk te maken.

Kerst voor iedereen!


Nog even en dan is het weer kerst en vieren we over de hele wereld dat Jezus is geboren. Ook bij al onze sponsorprojecten is het feest! Net als de kinderen in Nederland kijken ook zij uit naar het kerstfeest.

De lampjes gaan branden, er worden kerstliederen gezongen en het kerstverhaal wordt verteld en vaak ook uitgebeeld. De kerstbrieven van sponsors worden aan de kinderen uitgedeeld, de kinderen krijgen een cadeautje en tot slot genieten ze met elkaar van een heerlijke kerstmaaltijd.

Om dit mogelijk te maken hebben we uw hulp nodig! U kunt helpen door een kerstgift te geven via de QR-code of de knop hieronder

Daarnaast kunt u ook een kerstgift geven via paypal of ons bankrekeningnummer:

Stichting Project Held
NL 45 INGB 0009 4022 93
T.n.v. Kerst 2022 Project Held

U kunt een kerstgift geven voor uw eigen sponsorkind. Mocht u financiële ruimte hebben kunt ook geven voor meerdere kinderen zodat ieder kind een geweldige kerst heeft. Gemiddeld is er €25 per kind nodig, uiteraard zijn we blij met alle giften die er binnen komen.

We willen u enorm bedanken voor uw steun, zonder u hadden we nooit zoveel kinderen kunnen helpen. U maakt echt het verschil in het leven van een kind! Ook wij van Project Held merken dat het voor mensen steeds lastiger wordt om aan hun financiële verplichtingen te voldoen, alles wordt immers duurder.

Dat zien we ook in het aantal gesponsorde kinderen, dat helaas afgelopen jaar gedaald is. Daarom zijn we zo ontzettend blij met u als sponsor en willen we u uit de grond van ons hart bedanken voor uw steun aan al deze fantastische kinderen!

Kerstbrief voor uw sponsorkind

U kunt uw digitale kerstwens voor uw sponsorkind sturen via onze website. Via deze link kunt u zich registreren of inloggen om de kerstwens te schrijven.

Doe dit voor 10 december! Wij hebben dan nog voldoende tijd om de brieven door te sturen. Voor de kinderen is een brief van iemand ver weg, iemand die aan hem of haar denkt van onschatbare waarde.

Sponsor ontmoet sponsorkind

Verhaal van een sponsor

Een paar jaar geleden waren we ook al in Oeganda, maar ik was toen helaas niet in de gelegenheid haar te ontmoeten, terwijl de rest van het Held-team haar wel heeft gesproken. Ze was toen erg teleurgesteld dat ik er niet bij kon zijn.

Uiteraard schreven we elkaar wel regelmatig en hadden het onder andere over onze gezamenlijke hobby: koken.

Het moment dat de deur openging en een dolenthousiast kind me om de nek vloog was zeer emotioneel

De ontmoeting

Een kwartier vóór de afgesproken tijd kreeg ik een telefoontje vanuit Nederland dat mijn vader zojuist was overleden. Hoewel dit niet geheel onverwacht kwam grijpt dat je toch aan. Toen we even later op de afgesproken plek stonden te wachten en het busje van het kinderhuis aan kwam rijden was de spanning om te snijden. Het moment dat de deur openging en een dolenthousiast kind me om de nek vloog was zeer emotioneel, voor ons allebei. We hadden even de tijd om te praten en elkaar wat beter te leren kennen. Ik merkte dat het een zeer intelligent meisje was die goede cijfers op school haalde en grote ambities had om te gaan studeren.

Toen we afscheid moesten nemen duwde ze een briefje in mijn handen waarin ze me onder andere bedankte dat ik in haar geloofde en het voor haar mogelijk maakte dat ze kan studeren en een toekomst heeft. Op dat moment besefte ik echt dat ik, door haar te ondersteunen, niet alleen zorgde dat ze eten en onderdak heeft, maar dat mijn bescheiden bijdrage voor haar een verschil maakt van leven en dood, van een hoopvolle toekomst in plaats van een leven in armoede en uitzichtloosheid.

Missie trip Oeganda (Deel2)

Een van de grote investeringen die je voor een project kunt doen is er op bezoek gaan. Wanneer je op bezoek gaat zie je hoe het project loopt, waar de nood het hoogste is en waar ze dagelijks tegen aan lopen. Ook leer je de kinderen goed kennen met hun eigen karakters en achtergrond. Tegelijkertijd kun je mensen die het project runnen bemoedigen en helpen bij de dagelijkse uitdagingen.

Met dit in ons achterhoofd is er een klein team richting Oeganda afgereisd om daar de projecten te bezoeken. Zowel Foodstep als Iris Ministries Oeganda werd bezocht en ook is de reis nog verder het noorden ingegaan, naar Gulu, een plaats waar we een aantal jaren geleden een campagne hebben gehouden en contact hebben onderhouden met het team aldaar en we nu na al die tijd een bezoek brachten.

Iris Ministries Oeganda:

Het centrum wat geleidt wordt door Carolyn Figlioli is begonnen in Zuid-Soedan. Tijdens de oorlog werden veel kinderen ouderloos of zijn gevlucht uit de gevaarlijke situatie tijdens de oorlog waardoor ze hun ouders zijn kwijtgeraakt. Op dat moment werden de kinderen opgevangen bij het centrum van Iris Ministries South-Sudan. Daar zijn ze gebleven totdat de kogels werkelijk om het gebouw heen vlogen zodat ze wel moesten vluchten. Met meer dan 125 kinderen zijn ze gevlucht naar een buurland Oeganda. Dit is ondertussen heel wat jaren geleden en sindsdien wonen ze in Oeganda. De jongste is ondertussen 6 jaar oud en veel van de ouderen kinderen zitten ondertussen op de boardingschool. Ook daar is de grote uitdaging het lesgeld. Dit is sinds Covid stukken duurder geworden maar aangezien de kinderen 2 jaar niet naar school mochten vanwege de lockdown hebben ze een grote achterstand opgelopen en is de motivatie groter dan ooit! De afgelopen twee jaar heeft God een wonder gedaan en is het mogelijk gemaakt dat ze op dit moment een eigen centrum hebben met nieuwe gebouwen, een stuk grond waar ze zelf kunnen verbouwen en zelf geiten en kippen houden. Dat neemt niet weg dat elke dag een uitdaging is om in alle kosten te voorzien.

Tijdens ons bezoek hadden we loom bandjes mee ( altijd leuk), kleur potloden, puzzels en ballonnen. De jongens gingen voetballen met de nieuwe bal en een ieder kon daar aansluiten waar hij/zij het leuk vond. Zondag was de kerkdienst en heeft een van de deelnemers een woord gedeeld over het vaderhart van God. Dat Hij liefde is en altijd het beste met je voor hebt. De dienst was goed georganiseerd en de kinderen hosten het samen. De aanbidding, de spreker, de getuigenissen (wat een belangrijk deel van de dienst is) en de offering. Alle mensen en kinderen uit de omgeving zijn welkom en het is een groot feest.

Door een gulle gever hebben wij een watercontainer kunnen geven voor bij het politiebureau zodat vrouwen en kinderen die niet veilig zijn op straat vers water hebben en daar kunnen wassen, drinken, voedsel kunnen bereiden etc. zonder een risico te lopen opgepakt te worden door diegene die het op hun gemunt heeft. Hoe mooi is dat! Al met al mooie gezegende dagen maar helaas zat dat het er na twee dagen alweer op. Wel heeft een van de deelnemers op de terug weg uit Gulu nog zijn sponsorkind gezien. Altijd een mooi bijzonder moment.